Ofte stillede spørgsmål

Forplejning

Må man tage egen forplejning med?


Ja, I må gerne medbringe egen forplejning og nyde det i eller uden for besøgscentret. Der er 24 siddeplader indenfor og masser af plads udenfor!
Hvad findes der af muligheder for forplejning?


NaturmadThy Der er mange muligheder i Thy for at få forplejning der er lokalt forankret. Tjek visitthy.dk der har mange henvisninger og opslag for lige netop det. Vi kan varmt anbefale NaturmadThy. Mie laver fantastisk spændende mad af lokale råvarer, det meste af egen "fangst" og høst (Klik på billedet og gå direkte til hende side.)

Kørselsvejledning og anvisninger

Må man køre i egen bil i centret?


Nej man må ikke på egen hånd køre ind i centret. Hvis man er med en guide og er i egen bil så kører vi rundt i bilerne. Er man med bus kører vi i den. I centret må man køre på egne cykler og gå rundt. Følg altid anvisningerne i centret.
Hvordan finder jeg Besøgscentret?


Det kan du finde ved at klikke på kortet og følge rutevejledningen der: Klik på billedet for at få et kort frem med rutevejledning. https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1bj5hzEdLtKcQGim8mq1Ws4Z1qZM&usp=sharing

Hvad indeholder en rundvisning?

Hvor meget koster et besøg med en guide?


Alt efter om man er en gruppe på tur eller kommer som turrist alene eller sammen med andre er der forskel på prisen.(Gældende fra 01-03-2021) På Safari blandt giganter med podcast serien se under Safari. Zone 100,-kr varighed ca. 1 time. Distance 2 km. Arena 125,-kr varighed ca. 1½ time. Distance 4 km. Univers 150,-kr varighed ca. 2 timer. Distance 10 km. Distancen er dit eget valg, det angivne er vores anbefaling. Grupper 1450,-kr For grupper 10 personer eller derunder. 11 personer og derover tillægges et servicegebyr på 10,-kr/ deltager. eksempel. Gruppe på 15 deltagere: 1450,-kr + 40,-kr = 1490,-kr. ialt. Grupper efter kl.17-07, weekender og helligdage: +50% Skoler: 1350,- kr. For grupper 10 personer eller derunder. 11 personer og derover tillægges et servicegebyr på 10,-kr/ deltager. (Se eksempel ovenfor.) Efter kl.17-07, weekender og helligdage: +50% Med guiden på tur i ferieperioder med planlagte ture for turister. Turister 125,-kr / person Børn under 12 år gratis.
Hvad dækker betalingen?


Den dækker guiden i 1½ time og selve besøget i centret. Her kører vi i bus eller bil alt efter hvordan I ankommer. Uden guiden er det på gåben eller cykel. Guiden fortæller om området, tilblivensen af centret, og så naturligvis en masse møllesnak. Udviklingen gennem tiden fra små, ikke særligt effektive møller til nutidens gigantiske kraftværker der hver især kan forsyne hele byer. Er der ønsker til kortere eller længere beøsg kan dette aftales ved bestillingen eller ved blot at ringe til os eller angive det ved booking. Med Podcast serien er du på egen hånd med fortællingen i dit headset.
Koster det ekstra i weekenderne?


Både ja og nej. Det koster ikke ekstra hvis man benytter sig af podcast serien. Booker man derimod guiden som en gruppe så er der følgende tillæg. Ja efter kl.17-07, weekender og helligdage: +50%, tillægges ikke servicegebyret. Til gengæld er der ikke moms på betalingen da det regnes for et honorar, på samme måde som et foredrag.

Adgang

Kommer vi op i en mølle


Desværre er der ikke adgang til møllerne, men vi kommer tæt på. Der er en del af et mølletårn ved besøgscentret som du kan gå op i. Den eneste mølle med offentlig adgang er Tvind Møllen i Ulfborg.
Generel adgang


Der er normalt adgang uden guide i centret. Man må gå eller cykel rundt. Al færdsel skal foregå i henhold til anvisninger i centret.

Åbningstider

Hvornår er der åbent i centret?


Alt efter Corona restriktionerne som du selvfølgelig i første omgang skal følge. Ellers gælder følgende. Der er åbent i Besøgscentret fra kl. 07.00 - 22.00 alle dage hele året! I samme tidsrum kan man bevæge sig rundt på egen hånd, man må dog ikke køre i bil ind i testcentret men gerne gå eller cykle. Overhold altid skiltning og anmærkninger til færdsel i området. Det er et testcenter hvor der arbejdes så det er vigtigt at overholde de angivne forbehold!

Hvor kan jeg lære mere om vindenergi?

Hvor kan jeg lære mere om vindenergi?


Du kan lære mere om vind hvis du går til hjemmesiden viden om vind! Klik på billedet for at gå til: http://xn--drmstrre-64ad.dk/wp-content/wind/miller/windpower%20web/da/kids/index.htm Prøv også: http://www.videnomvind.dk/

I skoven ved Østerild venter en oplevelse af de helt store. Her blev i 2012 Danmarks største testcenter for store vindmøller indviet. Danske og udenlandske vindmøllefabrikanter samt DTU afprøver i Østerild fremtidens megamøller og du kan komme helt tæt på verdens største vindmøller.

Før vi går helt tæt på møllerne vil guiden fortælle om området og tilblivelsen af centret. Efter denne korte introduktion kører vi ind på det 350 hektar store område.

Vi fortæller historien så alle kan være med. Man behøver ikke en stor teknisk baggrund for denne store oplevelse. 

Den guidede tur varer 1½ time og det kan anbefales at bruge tid før eller efter på besøgscentret der blev indviet i 2017.

Turen kan bookes af grupper hele året her på siden og på visitthy kan man som turist booke i ferieperioder.

Lidt

Om os

Med afsæt i den tekniske verden og med tilknytning til DanWEC, testcenter for bølgekraft i Hanstholm, har Christian Grant mange års erfaring med vedvarende energikilder. Vores partnerskab med Nationalpark Thy gør at vi ud over teknikken også har den fornødne viden om naturen i området.

Vi er i egenskab af vores samarbejde med Nordisk Folkecenter, så heldige at have flere dygtige guides, og her kan nævnes Tonny Brink og Jane Kruse, som kan blive jeres guides skulle Christian være optaget. Nordisk Folkecenter for vedvarende energi er fundamentet for udviklingen af vedvarende energi i Thy.

Siden 2014 har vi guidet i Østerild ved møllecentret og, siden 2010 i Hanstholm ved bølge centret.

Vi elsker naturen og de vedvarende energier og det vil I kunne mærke af den begejstring vi fortæller jer om området og teknologierne med.

Der er også meget andet end møller at få viden om og vi kommer helt rundt om tilblivelsen af centret og alle de udfordringer der er både i forhold til teknikken, men også ift. selve det at installere møller eller bølgekraft på havet.

Det er en hel anden verden at operere i.

Vi ved hvad vi taler om, men skal naturligvis konstant være forberedte og kende til de nyeste teknologier der testes af begge industrier. 

Vi har selvfølgelige noget vi gerne vil fortælle jer, men turen præges af hvem vi har med, så det er bare om at spørge, så bliver turen personlig. Er der noget der undrer dig så har vi måske svaret, men jo kun hvis du spørger:-) 

Vi kan godt garanterer at vi tager jer med på tur ud i det nyeste og mest moderne blandt de vedvarende energikilder.

Vi glæder os til at møde jer!

Åbningstider

Man-Søndag

07.00-22.00

Guidet ture efter aftale

Info

Telefon:

+45 24 63 24 04

Email:

Beliggenhed

Den Brede Vej

7700 Thisted

Vi mødes ved Besøgscentret

 

Kontakt info

© 2019 Createt by Green-Team-Thy